Karate klub “Rašid Buća” – Ilijaš sa početkom nove školske godine i tokom cijelog mjeseca septembra ima BESPLATAN UPIS novih članova na cijeloj općini Ilijaš.

Upis se vrši na treninzima karate kluba, a za početak bavljenja ovom plemenitom vještinom potrebna je samo dobra volja i oprema majca, trenerka i patike a može i bez patika jer djeca mogu trenirati bosa u našim salama koje su opermljene tatamijom.

UPIS I TRENINZI ČLANOVA KK”RAŠID BUĆA” ILIJAŠ se održavaju na slijedećim lokacijama u terminima:

* OŠ “SREDNJE” – SREDNJE 

Utorkom i četvrtkom od 18:00 – 19:00

Treneri: Azmir Subašić, Belmin Ramić

* DOM KAMENICA – CRNA RIJEKA 

Četvrtak od 19:30 i nedjelja od 13:15

Treneri: Raif Buća i Azmir Subašić

* DVORAN ILIJAŠ 

Ponedjeljak i srijeda od 19:00

Treneri: Raif Buća, Dovadžija Dželaludin, Adin Balta, Ilma Buća, Enela Šečić, Hamed Kadrić

* OŠ “PODLUGOVI” – PODLUGOVI 

Utorak i četvrtak od 19:15

Treneri: Raif Buća, Adin Balta, Dovadžija Dželaludin, Enela Šečić, Ilma Buća, Hamed Kadrić

Pored upisa u karate, naš klub nudi mogučnost i upisa djece od 3.g. u malu školu sporta, gdje se kroz igru i trening razvijaju razne motoričke i fizičke sposobnosti vaše djece.

ZA SVE INFORMACIJE OKO UPISA MOŽETE NAZVATI ILI PISATI TRENERIMA:

Raif Buća tel/vib. +38762147955

– Azmir Subašić tel/vib. +38765420766

MJESEČNA ČLANARINA je 25KM, u toku mjeseca djeca imaju od 8-10 treninga što znaći da po treningu za vaše dijete izdvajate 2.5-3KM, a neko stručan i osposobljen za treniranje brine o vašoj djeci, djeca provode vrijeme u zdravoj sredini i odvojeni od interneta, monitora i mobitela.

ZAŠTO TRENIRATI KARATE

Karate nije samo poseban oblik samoobrane već je i sport koji pruža priliku za prihvaćanje zdravog i uravnoteženog načina života koji objedinjuje tjelesno, umno i duhovno.

Karate nudi:

* zdraviji način života
* bolju tjelesnu spremnost
* povećanje samopouzdanja
* postavljanje i dostizanje ciljeva
* povećanje zrelosti
* ustrajanost u svemu
* adaptiranje i prilagodbu u zajednici.

Kao sport i borilačka vještina, karate potiče samodisciplinu i razvija usredotočenost i svijest, lako trening karatea traži puno discipline, njegova interaktivna narav nudi temelj za učenje i vježbanje životnih vještina poput skromnosti, uzajamnog poštovanja, iskrenosti i pozitivnog razmišljanja. Sve to, uz poštenje, pravila ponašanja (koja uključuju samokontrolu), čine načela na kojima je karale utemeljen.

Bavljenje karateom kao sportom, idealna je pretpostavka za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebice u školskom uzrastu. Suprotno predrasudama koje borilačke sportove karakteriziraju nasilnim, karate svojim vježbačima primarno nudi disciplinu, poštovanje i samokontrolu kao osnovne pretpostavke za bavljenje ovim sportom. Bilo da je riječ o katama (sustavno povezani slijed obrambenih i napadačkih tehnika), ili borbama (realno nadmetanje dva borca), osnovni cilj karatea je – suparnika nadvladati vještinom, a ne “uništiti” ga.

Uvriježeno je mišljenje vježbača karatea da ako se mogu strogo pridržavaju načela karatea, nema razloga da svoj cijeli život ne provedu poštujući pravila. Od vježbača se traži da imaju dobre higijenske navike, da budu poslušni i da održavaju visoke standarde dicipline. Razumljivo da će ista načela postati dijelom njihove svakodnevice. Prihvaćanjem pozitivnog razmičljanja olakčat će napredak u savladavanju tehnika. Pozitivan stav i razmišljanje povećavaju samopouzdanje, olakšavaju reakciju i prilagodbu na novonastalu situaciju bez obzira da li je riječ o onoj na borilištu ili u svakodnevnom životu. O rezultatu borbe često odlučuju stavovi i trenutno slanje duha.

Čast i vjernost su dva najvažnija principa. Ništa manje značajni nisu i pravednost, hrabrost, dobrota, ljubaznost, iskrenost, skromnost, a naročito samokontrola u svim prilikama. Ove vrijednosti neophodne su za život u zajednici. One čine čovjekov duhovni sklop, ali se, nažalost, u modernom društvu često izgube.

Prvi zadatak svih vježbača karatea, a prije svega majstora karatea, obnavljanje je tih principa i predstavljanje njihovog živog primjera.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *