Tajra Ahmetović i Hasan Šečić će od 26-28.05.2023. nastupiti na 27. Balkanskom karate prvenstvu za djecu koje se održava u Baru / Crna Gora.

Kompletan iznos putnih troškova, smještaja i registracije za naše takmičare snosit će Općina Ilijaš na čelu sa općinskim načelnikom Akifom Fazlić-em.

Ovo nam zaista puno znaći jer imati podršku od nadležnih daje nam motiv više da napravimo još veće rezultate, počevši od sad pa nadalje u budućnosti.

Naši takmičari Tajra Ahmetović će nastupiti u kategoriji borbe djevojčice 13.g. -39.kg. i ona brani dvostruku titulu prvakinje balkana u konkurenciji 24 takmičarke. https://youtu.be/yrxzPwOCbZ8 (finale 2022)

Dok će Hasan Šečić (borbe dječaci 12.g. -37.kg.) kojem je ovo prvi nastup za reprezentaciju BiH imati 35 takmičara u svojoj kategoriji.

27. Balkansko karate prvenstvo za dajecu okupit će oko 1500 takmičara iz 11 država. Reprezentacija BiH će nastupiti sa 207 takmičara među kojim su dva takmičara iz Ilijaša.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Općini Ilijaš i načelniku Akifu Fazliću na podršci i želimo takmičarima KK”Rašid Buća” – Ilijaš da predstave državu, grad i klub u najboljem izdanju…

 

One thought on “Članovi našeg kluba nastupit će na Balkanskom prvenstvu uz podršku Općine Ilijaš i načelnika općine Akifa Fazlić-a

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *