Balkansko prvenstvo za djecu ove godine će se održati u Bar/Crna Gora u periodu od 26-28.05.2023.g. a dva člana Kk”Rašid Buća” – Ilijaš će nastupiti za Reprezentaciju BiH.

Karate klub “Rašid Buća” – Ilijaš i ove godine ima svoje reprezentativce i takmičare koji će na Balkanskom prvenstvu za djecu braniti boje Reprezentacije BiH, a to su Ahmetović Tajra i Šečić Hasan.

Tajra Ahmetović nakon sjajnih rezultata ove godine i osvajanja državne medalje po treći put će nastupiti na Balkanskom prvenstvu i doći do trećeg zlata. Veliki uspjeh Tajre Ahmetović na Balkanskom prvenstvu Ona će nastupiti u kategoriji borbe djevojčice 13.g. -39.kg.

Drugi reprezentativac BiH iz Karate kluba “Rašid Buća” i Ilijaša je Šečić Hasan njemu je ovo prvi nastup za reprezentaciju i nadamo se da će se pokazati u njaboljem izdanju i donijeti medalju sa velikog turnira. Šečić Hasan će nastupiti u kategoriji borbe dječaci 12.g. -37.kg. 

27. Balkansko karate prvenstvo je na programu od 26-28. Maja 2023. godine u Crnoj Gori / Bar-u i ovom prilikom svim Reprezentativcima BiH želimo puno sreće i da nam se vrate sa medaljama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *