Danas (29.04.2023.) je u Zenici – Gradska arena “Husejn Smajlović” održano Državno karate prvenstvo za djecu.

Na prvenstvu je nastupilo 112 karate klubova sa 1000 takmičara, a KK”Rašid Buća” Ilijaš je nastupio sa 8 takmičara (Ahmetović Tajra, Habibović Nasko, Herić Nedim, Pašagić Muhamed, Pjevo Armin, Rotić Ajdin, Rotić Sajdin, Šečić Hasan) koji su pokušali da izbore status reprezentativca BiH osvajanjem medalje.

Svoj put sa Reprezentacijom BiH na Balkansko prvenstvo koje će se održati u Crnoj Gori u Baru od 26-28.05.2023. osigurali su osvajanjem državne bronzane medalje (trečeg mjesta):

– Tajra Ahmetovic (B35 – BORBE – Djevojčice 13 g. -39kg), standardna reprezentativka i branilac zlata sa prošla dva Balkanska prvenstva (Poreč i Beograd).

– Hasan Šečić (A30 – BORBE – Dječaci 12 g. -37kg) novi perspektivni reprezentativac iz Ilijaša.

Na širem spisku su još naši takmičari koji su osvojili medalje na Federalnom prvenstvu Tri medalje sa 18. prvenstva FBiH za KK”Rašid Buća” i Izbornom turniru Izborni turnir za Balkansko prvenstvo, BH SARAJEVO OPEN

Nasko Habibović, Nedim Herić, Armin Pjevo…

Ekipu KK”Rašid Buća” – Ilijaš su vodili treneri Raif Buća i Adin Balta, dok je Azmir Subašić bio delegiran kao sudija…

Ujedno ovo je i zadnji turnir prije 23. Memorijalnog karate turnira “Rašid Buća” – Ilijaš koji će se održati 07.05.2023. gdje očekujemo dolazak više od 600 takmičara iz BiH a več imamo prijavljene takmičare iz Crne Gore dok ocekujemo potvrdu i prijavu još takmičara iz Srbije i Hrvatske.

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *