Danas je održan 24.Bugojno Open – Ajvatovica kup, najstariji karate turnir u BiH na kojem je učestvovalo oko 500 takmičara i 45 klubova iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Karate klub Rašid Buća – Ilijaš je nastupio sa 8 takmičara i svi naši takmičari su osvojili medalje i to 1x zlato, 1x srebro i 6x bronzi. U izuzetno jakoj konkurenciji najsjajniju medalju i prvo mjesto zauzeo je naš takmičar Rizvo Elmir u kategoriji borbe dječaci 13.g. -55.kg. 

Drugo mjesto i srebrenu medalju je osvojila Tajra Ahmetović (borbe djevojčice 12.g. -35.kg.).

Ostali naš takmičari koji su nastupili na 24. Bugojno openu – Ajvatovica 2022 su osvojili bronzanu medalju i zauzeli treća mjesta u svojim kategorijama, a to su:

– Saudina Jusić (borbe djevoljčice 13.g. -49.kg.)

– Armin Pjevo (borbe dječaci 11.g. -45.kg.)

– Ajna Softić, – Pašagić Mehmed, – Pašagić Muhamed, – Nasko Habibović.

Ekipu KK”Rašid Buća” su vodili treneri Raif Buća i Dovadžija Dželaludin.

Nakon Bugojnog za večinu naših takmičara slijedi pauza što se tiče takmičenja, a od aktivnosti nas očekuje polaganje za viša zvanja na manifestaciji Ilijaški dani 2022 koja traje od 1.7. do 6.7. i pripreme za starije i perspektivne takmičare u Neumu od 26.07. do 29.07. i polaganja za majstorska zvanja.

Od takmičenja za sve naše takmičare je pauza do septembra osim za mladu i perspektivnu reprezentativku BiH, Tajru Ahmetović koja će nastupiti na dječijoj Karate 1 Youth League u Poreču/Croatia od 01.07. do 03.07.2022.g.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *